Sunday, December 22, 2013

CABARAN DAY 3 (entri 2) huarghhh..spare tyre, selulit dan lemak sana sini


wana rasa ramai yang memperkatakan tentang berat badan berlebihan atau berat badan lambat turun. Ramai yang tercari2 produk di pasaran. Hakikatnya, adakah anda confirm sesuatu produk itu selamat?? kesan sampingannya?? ingat, jangan hanya nak kurus tapi...tak mementingkan ciri2 keselamatan & kualiti sesuatu produk. 

Faktor secara ringkas yang berhubungkait dengan isu ni biasanya melibatkan faktor pemakanan yang tidak seimbang, genetik, faktor sekeliling, kurang bersenam atau mengeluarkan peluh. Selain tu juga, dengan zaman moden sekarang, wana rasa faktor gajet turut mempengaruhi gejala kenaikan berat badan...ada yang mengadap computer, lap top, tablet lebih masa...jadi terabai waktu senaman atau riadah bersama keluarga dan anak2..(makan2, ngadap gajet, tidur...mengundang kepada lemak& kolestrol datang menempel dengan bahagianya). Wana rasa, kat sini wana tak nak bercerita tentang teori nya sebab wana sedia maklum..ramai yang sudah maklum tentangnya.



Wana sekarang tengah/masih on SLIMMING SET SHAKLEE. Lepas bersalinkan Maisarah, orangnya dah keluar..tinggal lemak2 nye..hehe..xpe la, tu la pengorbanan seorang ibu..kan?? ok, bercerita tentang apa yang Wana consume..Wana consume Lecithin & omega guard, alfalfa complex plus B complex. Dalam sebulan, wana berat wana turun hampir 4 kg, yang paling BEST, loss inch & mantap dalaman (bagus untuk suri2 rumah & ibu2)

Shaklee yg berada di rumah wana

B complex SHAKLEE
  • membantu pengeluaran tenaga
  • membantu metabolisma
  • antistress
  • mengurangkan risiko kecacatan kelahiran
  • asid folik, B6+ B12
  • B is for beauty
  • bagus untuk urat saraf
  • meningkatkan pertahanan badan
OMEGA GUARD SHAKLEE

  • Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita
  • Melicinkan kulit dan kelihatan blush2
  • Mencegah salur darah dari tersumbat
  • Omega 3 dapat mengelakkan strok
  • Mengekalkan tekanan normal darah
  • Membantu mengurangkan ketegangan urat leher
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung
  • Merendahkan kolesterol
  • Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan
  • Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL
  • Mengawal masalah obesiti
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung
  • Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin
  • Meningkatkan perkembangan memori janin dan kanak-kanak
  • Meningkatkan sistem imum tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
  • Membantu penyihatkan paru-paru
  • Omega boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema,alergik.
  • Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus)
  • Omega 3 membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
  • Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon
  • Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
  • Membantu pakreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
  • Memelihara fungsi-fungsi sendi
  • Mencegah penyakit gout
  • mencairkan kahak (terutama kanak2 1 tahun ke atas yang ada asthma, selsema atau berkahak)
Gambar Alfalfa complex (size s) & lecithin

alfalfa complex ni mmg best. alfalfa dlm slimming ni fungsi nya utk buang toksin & cuci usus. 
selain tu sbgai kacip fatimah, bantu merawat keputihan, bsr n tegangkan breast, melancarkan aliran darah, kelegaan sms haid, melegakan sakit blkag/sendi, hilangkan bau bdn

lecithin dia lebih kpd bakar lemak yg baru..slow skit mmbkr lemak2 lama, selain daripada tu..lecithin ni bagus untuk iq dan fungsi otak, bagi yang insomnia..lecithin ni dapat membantu untuk tidur, membantu melancarkan proses pembuangan, bagus juga untuk yang ada masalah susu tersumbat (bagi ibu2 yang BF)


Selain tu, ada juga Kombinasi2 lain yang fokus kepada FAKTOR2..contoh faktor2 nya:-
  1. anda suka makan/mengunyah??
  2. anda suka makan makanan berlemak??
  3. metabolisma rendah??
  4. gemuk sebab hormon??
  5. gemuk air??
ha...semua tu ade kombinasi2 dia tau, memang best bagi sesiapa yang dapatkan consultation daripada wana ni sebab boleh tahu macam2 :) (yang berkaitan)



bagi yang kekurangan bajet, jangan bimbang..kita juga ada menyediakan set bajet untuk anda..nama aje set bajet, tapi POWER !!


JEMPUT RUJUK TESTIMONI NI:-

JADI, APA TUNGGU LAGI??

TERUS HUBUNGI SAYA
NURAZWANA BINTI ZAKARIA
SID ANDA YANG CERIA
ID 918791
0199904429
tulipcomey@gmail.com