Friday, December 27, 2013

CABARAN DAY 9 (entri 2) Period TAK TERATUR??? ha??


entri kali ni lebih berkisar tentang wanita, gadis, perempuan..tentang PERIOD..kalau wana istilah cover, BENDERA JEPUN..hehehe..alhamdulillah kita wanita dianugerahkan pelbagai keistimewaan oleh Allah..Alhamdulilllah berpeluang merasainya.

PERIOD/HAID, wana pasti semua orang tau tentang ni kan?? setiap bulan, setiap wanita akan mengalaminya...tapi ada juga segelintir daripada kita yang TIDAK keluar haidnya, cycle period yang tak menentu, period tak lancar...semua ni sedikit sebanyak menggangu kualiti kehidupan seharian. Orang2 tua tu ada juga mengatakan yang bila perempuan yang period tak teratur ni sukar mendapat zuriat. Ada betulnya kerana sedikit sebanyak ia akan menggangu kualiti kesuburan seorang perempuan.

Ada pelbagai faktor yang menyebabkan masalah period tak teratur ni. Antaranya termasuk lah:-

  • BERAT BADAN yang tak stabil atau BERAT BADAN berlebihan
  • POLA PEMAKANAN yang tak sihat/tak seimbang
  • Stress
  • BF mummy (kes ni biasa nya normal kerana hormon memainkan peranan)
  • Masalah kesihatan
  • Melakukan aktiviti berat dan badan sangat penat

Ada seorang sahabat yang datang bercerita dengan wana, periodnya tak teratur, ada senggugut kuat, berat badan yang kian meningkat..sedang berusaha untuk mendapatkan zuriat. Jadi mendengar cerita nya, wana pun suggest kat dia, SLIMMING SET berserta GLA COMPLEX.

Alhamdulillah setelah consume tu, dia whatsapp wana ni:-



TERUS HUBUNGI SAYA SID ANDA YANG CERIA
NURAZWANA ZAKARIA ID 918791
0199904429
tulipcomey@gmail.com