Thursday, November 28, 2013

Denggi, Shaklee & Sup ketam


Bersesuaian dengan lawatan Pegawai Kesihatan ke perumahan kami, wana buat post ni..Perumahan kami, rumah flat. dalam 4 minggu lepas, blok yang ujung sana ada yang kena demam denggi & ada yang suspected dengan denggi. Reda blok tu, blok wana pulak, ada akak yang tinggal ground floor kena demam denggi. Selepas kes di blok wana, wana dapat tahu blok belakang blok kami ni ada 11 orang yang kena demam denggi. 

Jadi pihak kesihatan buat operasi besar-besaran datang cek dari rumah ke rumah, fogging, gotong royong besar-besaran. Rasa dalam 3 minggu kebelakangan ni, jadi cam nyamuk dah. Bau asap fogging tu kuat nya.maybe dia up kan dos kot.


kalau sebelum ni, time blok ujung tu kena.. just dia fogging bawah aje, lepas banyak kes siap naik satu ke satu tingkat untuk sembur. tu yang manusia pon dh jadi cam nyamuk..hehehe..Time gotong royong besar-besaran kat bawah, pokok2 hiasan makcik2 kat bawah terpaksa dikorbankan. 

Senang aje kisah nya..kalau akak tak nak tebang/tebas, pihak kesihatan akan saman. Yelah, kang ade takungan air kat situ & sediakan tempat best untuk nyamuk2 membiak.Tambah lagi sekarang dah masuk musim hujan di Pantai timur.

Jadi apa yang anda perlu lakukan jika anda dikatakan sebagai suspek denggi? 

  1. Bila rasa badan lain macam,panas & memang anda confirm demam..terus ke klinik atau hospital. Di sana dieorang akan buat cek & buat blood test. Dari situ kita akan tahu, adakah kita demam biasa atau demam denggi.
  2. Jangan tangguh lama2 untuk ke hospital/klinik.
  3. Minum air masak banyak2
  4. kerap mandi & bersihkan diri

ha...cerita tentang Sup ketam.. Wana ada google, dan ramai yang mengatakan Sup ketam sedikit sebanyak dapat membantu dalam mengubati/meredakan demam denggi ni.

Wana memetik post daripada http://klinikummi.blogspot.com

"ketam mengandungi sejenis protein yang tinggi, yang dapat membantu pembinaan semula platelet darah yang hilang akibat virus denggi. Ini kerana pesakit demam denggi akan mengalami sindrom penurunan platelet yang ketara dalam tempoh beberapa hari selepas dijangkiti virus tersebut dan dalam kes denggi berdarah, platelet mungkin akan jatuh ke tahap paling minima, yang akhirnya membawa maut kepada pesakit. 

Pengambilan sup ketam akan menyebabkan platelet pesakit naik mendadak dan sekali gus menyembuhkan mereka dengan kadar yang sangat cepat. Keberkesanan rawatan menggunakan ketam sebagai terapi oral (dimasak sebagai sup semata-mata) amat menakjubkan kerana pesakit demam denggi yang meminum dan memakan (isi dan kuahnya) satu mangkuk besar sup ketam (500ml hingga 1 liter) akan mengalami peningkatan kadar platelet yang mendadak dalam masa relatif singkat, iaitu cuma antara 5 hingga 8 jam sahaja dan pesakit akan pulih 99.9 % dalam tempoh tersebut. Ketam yang terbaik untuk tujuan ini adalah ketam nipah yang cengkerangnya berwarna kehitaman dan oren di bahagian bawah perutnya. Walau bagaimanapun, lain-lain jenis ketam yang boleh dimakan juga berkhasiat untuk tujuan ini. "

** wana highlight kan main point"


ketam nipah

kalau anda google anda akan jumpa banyak testimoni yang kembali sihat sesudah consume sup ketam.Hal ini disebabkan oleh peningkatan Platlet yang mendadak. So dia akan meningkatkan sistem pertahanan kita untuk melawan jangkitan. alhamdulillah. 

Kajian secara saintifik, wana ada jumpa Pilot study oleh Dr Irfan et al (USM)“The Effect of Mangrove Crab Soup on Improvement of Clinical Symptoms and Platelet Level in Dengue Patient-A Pilot Study”. Satu draft research yang simple tapi menarik. Maybe kita boleh fikirkan untuk buat crab crude extract ataupun crab capsule untuk masa hadapan :)

untuk SHAKLEE, kami juga menyediakan vitamin untuk membantu merawat denggi. Antaranya termasuk lah 


OMEGA GUARD + NUTRIFERON + PERFORMANCE DRINK


**untuk kanak-kanak, set kesihatan kanak-kanak Shaklee dapat membantu **

apa kata customer :)






TERUS HUBUNGI SAYA

WANA SHAKLEE ID 918791
tulipcomey@gmail.com
0199904429 sms/whatsapp/line









Berhenti merokok dengan VIVIX Shaklee

anda perokok?? adakah anda tahu setiap saat anda merokok itu mengundang kepada penyakit dan kematian? bersedia kah anda menghadapi kematian?? Dengan merokok, anda juga menarik sama orang2 disekeling anda kepada penyakit dan kematian? tidak sayangkah anda kepada keluarga tersayang? parents..ibu bapa..isteri & anak2??

Tepuk dada tanya diri anda.sejauh mana anda menghargai diri sendiri & orang2 yang anda sayang.

Entri kali ni berkisar tentang perokok & rokok. alhamdulillah family wana tiada yang merokok. Family anda bagaimana?


katakan TIDAK pada rokok !!


hari ni wana nak share testimoni customer yang senyap2 kasi kat en suami nya Vivix  untuk kurus & tak cepat penat..tup2x..suami nya yang merupakan perokok terus berhenti merokok. Alhamdulillah




Shaklee, apa kata pengguna ??


Koleksi Testimoni2 pengguna


testimoni Vivix












TESTIMONI OSTEMATRIX




LAGI TESTIMONI...SET MENYUSU & BERPANTANG!






APA TUNGGU LAGI???

HUBUNGI SAYA
WANA ID 918791
0199904429
tulipcomey@gmail.com

Wednesday, November 27, 2013

Print screen

morning oll

entri kali ni, wana nak berkongsi new skill..hehe..agaknya ramai dah yang tau macam mana nak print screen daripada android/smartphone/lap top/tablet & beberapa gajet yang lain.

yang print screen kat lap top & tablet memang wana dh tau. Tapi bab print screen kat smartphone ni baru la tau caranya. Seronok pulak. heee

Mudah aje nk print screen daripada smart phone ni..nak2 samsung, sebab wana pakai samsung.

Anda TEKAN butang POWER dengan VOLUME DOWN serentak..siap berbunyi snap lagi..heee..

Dah siap.. mudah kan?? lepas tu check la dekat gallery :)


Sajian alternatif untuk anda nikmati ESP & Meal shakes serta cinch shakes Shaklee

Rasa biasa dengan cara penyediaan hidangan ESP, Meal Shakes/ cinch shakes anda?? 

Jom tengok gambar2 di bawah ni..menyelerakan kan??







ha..Jangan tak tahu, ESP & Meal shakes serta cinch shakes pun boleh dipelbagaikan cara sajiannya. Sajian menarik & santai yang pastinya BEST!!


Bonus untuk para pembeli yang mendapatkan Shaklee dengan saya.

Resipi ice blended & smoothies, tips serta FREE consultation PLUS BEST PRICE :)


TERUS HUBUNGI SAYA,
SID ANDA YANG CERIA

WANA ID 918791
0199904429
tulipcomey@gmail.com

Tuesday, November 26, 2013

anak anda ECZEMA?? 3 items WAJIB anda ada


Hari ni wana nak cerita sikit berkaitan eczema di kalangan bayi & kanak-kanak, kalau orang dewasa lain pula cara rawatan dan pemakanannya. 

Kesian pun ada bila anak2 yang ada eczema ni menggaru2 kegatalan, kulit lebam2 bekas gatal. Wana ada tengok anak saudara yang ada eczema memang kesian dia, menggaru sampai ada yang darah-darah. Dia tak selalu menggaru, ada masa2 nya. Seterusnya kesan garu tu jadi parut, biasa dia garu time tidur.

Macam-macam cara dah parents cuba dan macam-macam ubat atau krim dah beli, tapi eczema ni tetap ada. Mesti ramai ibu2 yang risau. Wana pengalaman secara terus memang tak ade bab handle anak2 eczema, alhamdulillah maisarah tak ade eczema... tapi melihat kepada anak2 saudara sebelah encik suami yang mengalami eczema.

Eczema pada kanak-kanak ni, tak boleh dibiarkan berlarutan. Pada peringkat kanak-kanak ni lah kita kena mencari penyelesaian dia.Teringat wana time master dulu, ada member bagitau ada anak Dr kat department dia yang ada eczema dari kecil, macam2 Dr tu belikan untuk anak nya. Anak Dr tu lelaki, eczema dia kat bahagian muka, jadi effect daripada eczema tu, anak dia jadi kurang keyakinan diri, kurang berkawan dengan orang lain dan malu. Last dapat tau, eczema nya dah kurang, Dr tu cara pelbagai cara untuk rawat eczema anaknya.

Mesti yang baca post ni tertunggu2 dan dapat agak, apa yang Shaklee ada untuk membantu masalah ni..kan?

Bersesuaian dengan new stock Herbal blend yang baru sampai, jadi wana tulis post ni untuk war2kan kebaikan & khasiatnya.




MEAL SHAKES

~lengkap dengan protein, 24 jenis vitamin penting, mineral yang penting untuk tumbesaran.
~membantu meningkatkan pertahanan badan kanak-kanak.
~baik untuk kanak-kanak yang asthma, sering demam, batuk dan selsema.
~bagus untuk sistem penghadaman kanak-kanak (kaya serat)
~baik untuk kanak-kanak yang ada eczema.
~anak lebih cergas, cerdas, bertenaga
~rasa & bau vanilla yang sungguh ENAK


HERBAL BLEND

~Melembutkan kulit kasar dan tumit pecah
~Menyelesaikan masalah kulit gatal
~Menghilangkan parut, termasuk campak dan chiken pox
~Menghilangkan ruam pada bayi & eczema
~Memberi kelegaan semasa ketidakselesaan akibat demam
~Sebagai losyen untuk kegunaan harian
~cepat meresap dan bertindak secara effective

Basic H

~sgt efficient dlm menanggalkan sebarang bentuk kotoran
~first aid kepada semua :
  • mengurangkan suhu jika demam
  • merawat eczema dan gatal2 badan
  • menghilangkan kutu di rambut 
  • pelbagai kegunaan lagi
~sgt membantu mengurangkan keradangan kulit akibat eczema


UNTUK LEBIH LANJUT, TERUS HUBUNGI SAYA
WANA ID 918791
0199904429
tulipcomey@gmail.com


Herbal Blend perlu ada di setiap rumah

ok, bersesuaian dengan keadaan hari ni (26 November 2013) iaitu stok Herbal Blend Shaklee telah kembali ada di HQ & branch..wahhh seronoknya.

apa tu Herbal Blend Shaklee ni??

wajah Herbal Blend Shaklee


Antara kegunaan Herbal Blend Multipurpose Cream ni adalah:

  • Bersesuaian dengan namanya yang Multipurpose
  • Melembutkan kulit kasar dan tumit pecah
  • Menyelesaikan masalah kulit gatal/sensitif/pedih
  • Menghilangkan parut, termasuk campak dan chiken pox
  • Menghilangkan ruam pada bayi
  • Memberi kelegaan semasa ketidakselesaan akibat demam
  • Sebagai losyen untuk kegunaan harian


JOM terus HUBUNGI WANA, SID ANDA yang CERIA
ID 918791
0199904429
tulipcomey@gmail.com


Monday, November 25, 2013

alahan mengandung? apa yang perlu dilakukan?


Mendapat berita tentang kehamilan adalah suatu yang amat menggembirakan. Pengalaman ketika mengandung itu sendiri suatu perasaan yang sukar diungkapkan, merasa perubahan dan perkembangan baby suatu perkara yang indah. Alhamdulillah saya sendiri telah mengalaminya & alhamdulillah saya di antara ibu yang bertuah yang diberikan Allah rezeki dan peluang untuk merasai nikmat ini, hamil, bersalin, berpantang & seterusnya melihat anak membesar. Indah kan? Alhamdulillah.


ni masa maisarah 3 bulan

ni maisarah sekarang 3 tahun 1 bulan 


Hakikatnya ada di antara ibu2 yang di uji dengan alahan ketika mengandung. Alhamdulillah wana dulu tak ada sebarang alahan ketika mengandungkan maisarah. Time tu wana tengah buat research & master wana and PJJ dengan husband. Sorang di Kubang kerian, sorang di Kuantan. Ada yang cakap kalau pjj time pregnant ni kurang atau tak ada alahan. Sejauh mana kebenarannya, wana pun belum pasti. Tapi rata2 yang wana jumpa bagitau pengalaman dieorang macam tu :) heee



Ok, terus sahaja kepada masalah alahan semasa mengandung ni. Macam mana caranya untuk elakkan daripada keadaan loya dan mabuk-mabuk ni:
  • elakkan makan makanan yang pedas
  • elakkan makan makanan yang manis
  • elakkan pengambilan cafein (termasuk kopi & teh ni ye) Tak berapa elok untuk baby sebab cafein akan menghalang penyerapan kalsium
  • makan kerap tapi dalam bahagian kecil.maksudnya makan walaupun sikit sebab tak nak bagi masuk angin.

Selain daripada tu, terdapat tips daripada Shaklee untuk ibu-ibu yang mengalami masalah alahan semasa mengandung ni. Antaranya:

  • Vita-C chewable plus (rasa masam masam manis, sesuai dengan keadaan tekak yang rasa pahit tu)
  • peppermint ginger plus (ni akan hilangkan angin-angin dalam perut, boleh jugak nak buat sebagai air herba cuma larutkan sahaja dalam air)
  • ESP ( ni akan bekalkan tenaga, jadi ibu rasa bertenaga. kalau nak masam2 sikit mix dgn vitagen atau yogurt)
  • B complex (B complex Shaklee with folic acid) boleh juga plus vitalea (mutivitamin) untuk elak loya, alahan atau rasa2 nak pitam.

tu untuk tips bagi yang nak atasi alahan semasa mengandung ye. kalau nak ambil set untuk pregnant mummy pon boleh membantu :)





TERUS HUBUNGI SAYA
WANA ID 918791
0199904429 SMS/WHATSAPP/LINE
tulipcomey@gmail.com




Meal shakes & omega guard untuk anak asthma

entri ini mengingatkan wana kepada seorang sahabat yang sama duduk rumah sewa time degree dolu2..orangnya normal, biasa & nampak sihat..tapi inhaler memang sentiasa ade dimana aje yang dia duduk. Nak2 kalau cuaca sejuk or berkejaran (nampak dia semput & tercungap2..kita dapat dengar nafas dia), terus sedut inhaler tu.Menurutnya sejak dari kecil lagi memang dia ada lelah dan background family dia ada yang lelah.




Kesian kan kalau nampak dan dengar kanak-kanak kena lelah, semput atau yang kena admit ward. Tapi tu lah proses pembesaran yang harus ditempuhi oleh setiap manusia.



adakah anda memilih untuk selamanya anak anda terpaksa membawa inhaler ke setiap tempat yang dia pergi? atau anda memilih untuk mendapatkan alternatif yang in shaa Allah dapat membantu merawat asthma? Pilihan di tangan anda. Sebagai ibu bapa yang prihatin, anda mesti akan berusaha untuk mendapatkan yang TERBAIK untuk permata hati anda kan?

Shaklee juga menyediakan kombinasi untuk kanak-kanak yang mempunyai asthma:

set kanak-kanak
(kombinasi Meal shakes+ omega guard)


MEAL SHAKES
  • lengkap dengan protein, 24 jenis vitamin penting, mineral yang penting untuk tumbesaran.
  • membantu meningkatkan pertahanan badan kanak-kanak.
  • baik untuk kanak-kanak yang asthma, sering demam, batuk dan selsema.
  • bagus untuk sistem penghadaman kanak-kanak (kaya serat)
  • untuk meningkatkan selera kanak-kanak.
  • baik untuk kanak-kanak yang ada eczema.
  • anak lebih cergas, cerdas, bertenaga
  • rasa & bau vanilla yang sungguh ENAK
  • bagus untuk mengelakkan obesiti dikalangan kanak-kanak

OMEGA GUARD
  • boleh mencairkan kahak
  • juga membantu sistem pertahanan badan anak
  • bagus untuk IQ '
  • membakar lemak2 yang tak diperlukan oleh badan

testimoni customer



hubungi saya
SID SHAKLEE ANDA YANG CERIA
wana ID 918791
0199904429 sms/whatsapp/Line
tulipcomey@gmail.com




Sunday, November 24, 2013

Kenali Penyakit tekanan darah rendah (hipotensi)



Peningnya..rasa dunia ikut sekali berputar??


 Tekanan darah rendah (hipotensi) adalah keadaan tekanan darah yang lebih rendah daripada tekanan yang diperlukan oleh tubuh, sehingga kan setiap organ dari badan tidak mendapat aliran darah yang mencukupi dan seterusnya mengundang kepada gejala hipotensi. Tekanan darah bagi setiap individu adalah berbeza. Hal ini berikutan segala mekanisma yang berlaku dalam badan kita melibatkan kawalan otak, jantung, buah pinggang dan seterusnya rangsangan dalam salur darah.

Berikut dilampirkan secara jelas tentang tekanan darah normal dan seterusnya bacaan bagi Hipotensi.




Terdapat pelbagai punca Hipotensi ni. Hipotensi boleh dikaitkan dengan fenomena yang berikut;
  • Kehamilan
  • Kegagalan jantung
  • Penyakit hati
  • irama jantung yang tidak normal
  • terlebih dos daripada tekanan darah tinggi
  • masalah hormon seperti tiroid yang aktif (hypothyroidisme), tiroid yang terlalu aktif (hypertiroidisme), kencing manis, atau gula dalam darah yang rendah (hipoglisemia)

Antara gejala/ simptom Hipotensi :
  • kerap pening
  • sering menguap
  • penglihatan samar-samar atau rasa keadaan sekeliling berpusing
  • berpeluh dingin
  • kurang bertenaga
  • kerap pengsan

Penyebab Tekanan Darah Rendah secara ringkasnya:
  • kurangnya pengepaman darah oleh jantung. (mungkin disebabkan oleh irama jantung yang abnormal, kelainan & kerosakan fungsi otot jantung) akan mengganggu kelancaran proses aliran darah ke seluruh tubuh.
  • jumlah darah berkurang. Hal ini disebabkan oleh pendarahan yang hebat (luka/haid berlebihan/abnormal), cirit birit yang teruk, perpeluhan yang berlebihan, pembuangan bahan kumuh yang berlebihan.
  • kapasiti pembuluh darah. 

Vitamin yang dicadangkan untuk penghidap penyakit tekanan darah rendah



PRODUK
CATATAN
Vitalea
Lengkap dengan vitamin & mineral
B complex
Anti stress, penghasilan tenaga
ESP
Meningkatkan tenaga
Meal shakes
Lengkap dengan imbangan vitamin & mineral
Performance drink
Mengelakkan dari hidrasi
Ostematrix
Kalsium penting untuk mengawal tekanan darah


**Jika anda mengalami Hipotensi ni berikut beberapa tips yang mungkin dapat membantu:
  • bangun daripada tidur/duduk secara perlahan (jangan cam robot terus bangun laju2; orang2 tua pun ada pesan bab ni)
  • jangan berdiri terlalu lama
  • jangan berdiri bawah sinaran matahari terlalu lama
  • banyakkan minum air putih/air masak
  • Jika perlu tambah sedikit pengambilan garam
  • menjalani gaya hidup sihat; senaman, makan makanan yang seimbang & berkhasiat
  • hindarkan diri daripada mengambil alkohol
  • diet rendah karbohidrat



TERUS HUBUNGI SAYA, SID ANDA
WANA SHAKLEE ID 918791
0199904429 SMS/WHATSAPP/LINE
tulipcomey@gmail.com

Tegang, berseri2 & gojes bersama Shaklee

Mudahkan zaman sekarang, kat mana2 pun boleh ber blog. Download aje application nya.

Ok, entri kali ni pasal kecantikan.ha....akak2 n gadis2 diluar sana.nk story sikit ni tentang berkhasiatnya Shaklee ni hingga vitamin nya pun boleh dibuat masker.

Antara nya:

1) masker Esp
*melawan kekeringan
*melembapkan kulit
*mempertahankan kulit daripada kekotoran akibat terdedah dgn pencemaran sekeliling
*membersihkan pori2

2) masker ESP+vit e
* kulit yang lembut, tak kering& tak berminyak

3) masker ESP+collagen powder shaklee
* kesan yang WOW!!
* kulit tegang
*parut& jeragat hilang
*kulit licin& gebu
*berseri2

4) masker collagen powder+shaklee soothing radiance (nutriwhite)
*muka tegang,awet muda
* kulit yang cerah

5) masker vitamin C shaklee
Yg ni sgt mudah disediakan
*kulit lembap
* licin

Menarik kan? Bukan hanya telan/ minum shj..malah boleh buat masket pulak tu.

Nak tau resipi2 secara lengkap?
Jom dapatkan shaklee anda hari ni

Hubungi saya wana
shaklee id 918791

0199904429 sms/ whatsapp/line
Email tulipcomey@gmail.com

Set kawalan Gula Shaklee


wahh..begitu tekun semut-semut ni menghisap kemanisan yang terdapat pada gula2 tu..apa yang cuba wana gambarkan dalam entri blog kali ni?? ha..dapat anda teka??

Ya betul..gula memang kita perlukan dalam hidup kita, nak2 bagi suri rumah, penjual kedai-kedai makan, pembuat kek, pembuat kuih..apa akan jadi TANPA GULA??

lihat saja pada hidangan kuih muih ni, menyelerakan kan??



yum..yum..tapi sedarkah anda !!!




Wana sunting artikel di dada akhbar NST bertarikh 15 Jun 2013 yang secara ringkasnya menyebut MALAYSIA MEMPUNYAI PALING RAMAI PENGHIDAP DIABETES/KENCING MANIS DI ASIA.


WOW!!! apa  yang telah berlaku ni???

mari kita teliti lagi apa kandungan akhbar ni..Angka yang amat tinggi ni telah meletakkan Malaysia sebagai negara yang mempunyai jumlah pesakit diabetes yang tertinggi di Asean dan keenam di Rantau Barat Pasifik. Statistik ni bukan lah suatu perkara yang patut dibanggakan tetapi kita perlu melakukan sesuatu untuk mencegah keadaan seperti ini daripada terus menular ke dalam masyarakat kita.

Persoalan yang perlu difikirkan sekarang punca utama penyakit itu bukan disebabkan oleh mutasi genetik atau faktor lahir dalam keluarga pesakit diabetes, sebaliknya kerana GAYA HIDUP PESAKIT.

Sehingga kini, diabetes masih belum berupaya untuk disembuhkan sepenuhnya, tapi dengan pengurusan baik, kadar gula dalam darah dikawal, in shaa Allah komplikasi nya dapat dikurangkan. 

Tanpa pengurusan yang baik, makan tak berpantang, diabetes ni akan menjadi penyebab kepada pelbagai komplikasi yang mungkin membawa maut. Justeru, bukan aneh apabila faktor majoriti kes kematian melibatkan pesakit diabetes adalah komplikasi makrovaskular (macrovascular complications).

Komplikasi macrovaskular dapat diterangkan secara ringkas sebagai kerosakan pada salur darah besar yang bakal mengundang strok, serangan jantung, peripheral arterial disease. Panjang lagi kalau kita nak kupaskan isu diabetes ni.



Di SHAKLEE, terdapat rangkaian kombinasi yang kita namakan set KAWALAN GULA atau " sugar control set" 




TERUS HUBUNGI SAYA, SID ANDA YANG CERIA

NURAZWANA ZAKARIA ID 918791
0199904429 SMS/WHATSAPP/LINE
tulipcomey@gmail.com


Thursday, November 21, 2013

Jerawat!!!!.....pergi jauh2...

Tengah picit jerawat ke tu?? JANGANNN..baik anda hentikan tabiat itu kerana anda sedang membiarkan bakteria yang terdapat pada permukaan jari jemari anda untuk berpindah ke kulit anda dan dalam masa yang sama muka anda bakal berparut kesan daripada jerawat tu.

Pernah tak anda tengok2 kandungan syampoo atau pun set penjagaan harian anda. Kalau anda perasaan mesti ada perkataan Vitamin C dan Vitamin E. Kalau anda ke saloon atau spa, anda juga akan dirawat dengan Vitamin C, kolagen ataupun master vitamin E.



Hakikatnya, Vitamin C dan Vitamin E ni merupakan antioksidan yang bagus untuk kulit kerana kita terdedah dengan pelbagai keadaan; pencemaran alam sekitar, sinaran UV secara kita sedar ataupun tidak.

Kenapa perlu antioksidan ni??
Penuaan kulit muka bermula daripada radikal bebas yang fungsinya merosakkan kulit. Jadi adalah amat penting untuk kita mendapatkan agen antioksidan yang dapat menangkis radikal
bebas yang jahat ni.


Ada tak dalam Shaklee yang boleh membantu??

Shaklee tampil dengan Skin care Set yang in shaa Allah dapat membantu anda kembali yakin, sihat serta cantik dalaman dan luaran.


kombinasi HEBAT B complex+ SR vita C+Vitamin E complex+GLA complex+ESP


B complex Shaklee

  • meningkatkan sistem pertahanan badan
  • anti stress atau penenang
  • menstabilkan urat saraf dan pemikiran
  • menjaga metabolisma
  • merupakan vitamin kesihatan
  • melembapkan kulit
  • menghalang jerawat naik





SUSTAINED RELEASE Vita C
  • untuk pembentukan kolagen yang penting untuk kesihatan & kecantikan
  • mempercepatkan penyembuhan luka
  • untuk ketahanan badan melawan selsema
  • menyihatkan gusi
  • anti-oksidan
  • bertindak mengikut pelepasan masa (sustained release)
  • mencegah kelenjar daripada rosak & berdarah







Vitamin E complex
  • anti penuaan- melambatkan proses penuaan, nampak muda
  • baik untuk kulit- bantu hilangkan parut, jeragat, wajah lebih berseri-seri, testur kulit cantik
  • cegah pertumbuhan sel abnormal seperti kanser
  • baik untuk jantung
  • percepat proses pembaikan luka dan otot



GLA COMPLEX

  • memperlahankan proses penuaan
  • menstabilkan hormon dalam badan. Sesuai untuk kulit bermasalah kronik (jerawat batu, jeragat, kulit berlubang kesan jerawat, tona kulit tak sekata
  • kulit lebih sihat & berseri-seri





ESP 
  • memberi tenaga yang berpanjangan
  • mengurangkan rasa lapar
  • milk booster untuk ibu2 yang menyusu
  • membaikpulih sel & tisu yang rosak.makanan kepada sel.
  • menganjalkan payudara
  • lengkap dengan protein yang lengkap
  • awet muda







apa tunggu lagi??

yang berminat, terus hubungi saya untuk pertanyaan lanjut

sms/whatsapp/Line 0199904429
email tulipcomey@gmail.com

nurazwana zakaria
shaklee ID 918791