Tuesday, November 5, 2013

alamakk...rambut saya..banyaknya gugur !!


1...2...3 helai..wahhh..banyak lagi...uwaaa..apa nak buat ni?? 


Pernahkah anda berada dalam situasi di atas?? pada sikat penuh dengan rambut anda, dalam bilik air pun banyak gumpalan rambut??


tapi apa tindakan anda?? 
A. Mencari syampu & conditioner yang sesuai 
B. Pergi ke saloon untuk rawatan rambut 
C. Biarkan dan teruskan aje syampoo yang ada sekarang.


Tahukah anda rambut adalah mahkota kita..pernah kan kita dengar dalam iklan, rambut mahkota wanita..tapi sejauh mana kebenarannya?? Bagi yang bertudung, semestinya penjagaan rambut mesti lebih teliti dan rapi. Hal ni bagi mengelakkan gejala rambut berbuah, berbau, rambut bercabang.

Seiring dengan memperkenalkan rangkaian produk kesihatan, tak terkecuali juga produk kecantikan yang meliputi seluruh aspek..kesihatan dan kecantikan diri, gigi, tulang, rambut,mata, dalaman.

Shaklee juga mempunyai rangkaian khas buat kecantikan rambut dan seterusnya untuk masalah keguguran rambut.




bertukar lah kepada syampoo yang kurang bahan kimia & lebih kandungan organik iaitu Revitalizing syampoo.

ambil nutrisi yang penting seperti ESP, Vitalea (multivitamin) dan zinc complex 

guna sikat yang lembut dan sisir sikat yang jarang

pastikan anda mendapat rehat yang mencukupi, elakkan stress, banyakkan minum air sekurang-kurangnya 3 liter sehari

makan makanan yang berkhasiat


Untuk mendapatkan kesan yang optimum, anda disarankan mendapatkan set ini. Tapi jika terdapat kekangan bajet, anda boleh mendapatkan mana-mana kombinasi yang sesuai dengan bajet anda.


Rambut adalah anugerah yang penting dan harus dijaga. Jangan biarkan masalah ini berlanjutan kerana sedikit sebanyak akan menggangu kehidupan anda baik dari segi keyakinan diri bila berhadapan dengan public ataupun pasangan.


apa tunggu lagi?? JOM hubungi saya, SID TERBAIK anda