Sunday, November 17, 2013

Ostematrix & saya

mesti ada yang selalu tgk status wana kat FB, sebelum tido telan ostematrix then bangun esok nya rasa fresh. kan??

lepas bersalinkan maisarah, wana rasa mudah lenguh2 & sengal belakang. Sebelum kenal Shaklee dulu, buat tak endah aje & pergi mall dapatkan susu dutchlady/marigold yang kotak besar tu. Lepas kenal Shaklee ni, alhamdulillah sangat2 membantu. Lenguh2 & sengal belakang dah tiada walaupun berhadapan dengan kerja yang banyak & busy.















apa yang best nya ostematrix ni..apa khasiat & kebaikan dia?


Ostematrix secara ringkas nya merupakan kalsium lengkap dengan magnesium & vit D. bagi yang tak selalu minum susu atau produk tenusu atau langsung x suka minum susu, boleh la consume ostematrix ni.


apa khasiat nya??

~ membina gigi & tulang yang kuat
~mengekalkan tekanan darah yang normal
~membantu pengecutan otot & pelancaran saraf
~membantu mengurangkan kekejangan, senggugut, kemurungan, perut kembung.



~membantu penyerapan kalsium dan fosforus untuk ketumpatan tulang, kekuatan kerangka.
~disertai dengan VIT D, bagus untuk golongan vegetarian, yang kurang terdedah dengan cahaya matahari,individu lebih 50 tahun,wanita hamil, kanak2.
~magnesium yang terkandung menggalakkan komposisi tulang & rawan serta membantu sistem saraf.


wahhh..banyak nya khasiat2 nya 


Jadi siapa yang perlukan Ostematrix Shaklee ni??
  • ibu hamil (membantu mengatasi masalah sembelit & menyokong tumbesaran tulang bayi dalam kandungan)
  • individu yang berhadapan dengan masalah cramp yang kerap
  • ibu yang dalam pantang (membantu atasi sembelit)
  • ibu yang menyusu (membantu dalam penghasilan susu & membekalkan calsium supaya ibu tak cepat penat atau lesu kerana pengeluaran susu yang banyak)
  • mereka yang alergik terhadap produk tenusu, boleh dapatkan ostematrix
  • mereka yang selalu sakit2 atau lenguh2 kaki, sakit belakang, sejuk2 badan, rasa bisa di tapak kaki, kebas atau rasa kaki seperti kena cucuk2 dengan jarum
  • mereka yang keletihan 
  • mereka yang mempunyai masalah rekahan tumit kaki
  • mereka yang mengalami PMS yang teruk
  • individu yang sakit kepala yang teruk/migrain

apa tunggu lagi, terus hubungi saya  SMS/whatsapp/LINE 0199904429 ATAU boleh email tulipcomey@gmail.com

saya SID anda yang ceria
nurazwana zakaria shaklee ID 918791