Tuesday, November 19, 2013

Kisah Maisarah & Meal shakes SHAKLEE


ni muka maisarah time baru dapat meal shakes dia. sangat2 excited sebab ada dia punya. Maisarah 3 tahun 1 bulan, berat baru timbang kat mall last week (15/11/2013)  16.2kg (turun sikit daripada sebelumnya)..dia ni tinggi...pakai baju size 5 atau 6 tahun. Jadi bila susut badan, kita nampak. 

Dalam rekod Maisarah, demam yg lepas paling lama..5 hari jugak..hari yang kedua tu dia dah kebah lepas tu malamnya datang balik demam dan siap suara macam penyanyi rock...selera makan dia jadi kucar kacir, kena paksa makan sebab dia langsung tak berselera plus sakit tekak. Mama xdengar celoteh nya, gelak tawa nya time demam hari tu. Yelah, anak2 nak membesarkan semua kena tempuh.

ni gambar lepas kebah demam hari tu


Lepas kebah daripada demam, mama terus ambil langkah belikan meal shakes untuk Maisarah, mix dalam minuman kegemaran dia & susu. Alhamdulillah dapat lihat perkembangan dia berselera.Perubahan yang pertama, yang paling wana ingat dia beria2 minta nasi malam lepas consume meal shakes sebelah petang nya.. " mama, nak nasi dah lapar ni". laju mama nya hidangkan nasi dan lauk.

Sekarang, selera nya alhamdulillah dah normal kembali. Dari segi pelawasan, dia dah tak sembelit walaupun minum air coklat. Alhamdulillah mama happy :) Moga Maisarah terus sihat, pandai & berjaya dunia dan akhirat.amin. in shaa Allah.




yang berminat, terus hubungai saya SID anda yang ceria :)