Monday, December 16, 2013

Gigi/gusi ku...SAKIT!!!!


Sebelum pergi bercuti..tulis dulu entri kat sini..rasa tak lengkap pulak kalau sehari tak ber blog..

pernahkah anda mengalami sakit gigi ataupun bengkak gusi?? kisah seorang sahabat Wana semalam mengadu bengkak gusi, sangat sakit hingga tak dapat buat apa, last2 dia tidur kerana tak tahan sakit sangat. 

Al kisahnya Vitamin C nya tertinggal di office, yang ada cuma ostematrix & dia dah siap2 telan...jadi dia tanya apa lagi selain daripa kedua2 ni yang boleh di jadikan rawatan untuk masalahnya, jadi wana pun bertanya kepada Mr Google. 

Banyak rawatannya sama ada petua tradisi atau alternatif lain..terutama SHAKLEE...nak cari bahan untuk petua2 tu sekian hal sebab sakitnya malam, mana nak mencari daun2 nya.




So, hasil daripada pencariannya.
  1. Berkumur-kumur dengan air garam. 
  2. kalau ade stok vitamin E Shaklee kat rumah, boleh juga telan
  3. yang ketiga ni, sgt Wana jarang dengar tapi ada yang mencubanya...titis beberapa titik Basic H Shaklee ke dalam air then kumur2..
  4. kes sahabat Wana ni, Vitamin C dia tertinggal kat office. Untuk yang ada stok kat rumah, boleh telan Vitamin C Shaklee & Ostematrix.
  5. Rehat secukupnya

BERMINAT, TERUS HUBUNGI SAYA ID 918791
NURAZWANA ZAKARIA 
0199904429
tulipcomey@gmail.com