Monday, January 20, 2014

kisah My mom dan Shaklee


Bercerita tentang my mom ni, my mom seorang yang selalu tak ngam bila bab makan supplement ni..ada beberapa jenis yang dicuba dan dibelinya sebelum ni tapi tak serasi dengannya. Sejak wana jadi SID Shaklee ni, memang ada stok wana belikan untuk parents wana, jadi wana cadangkan my mom consume kedua2 supplement di bawah. Mula-mula wana belikan garlic complex sebab time tu peppermint ginger plus abes stok. My mom mula makan, angin2 dalam badan keluar, jadi lebih bertenaga. Abah batuk2 baru ni, wana cadangkan abah consume garlic complex ni, alhamdulillah dengan izin NYA batuk abah kurang dan sembuh.

Alhamdulillah time wana restock Shaklee baru ni, stok peppermint ginger plus dah ada. Cepat-cepat wana grab untuk my mom. My mom sangat2 excited consume, wangi bau peppermint ginger plus ni..mana tak nya, merupakan herba asli pudina, halia, jintan hitam, jintan manis..bau pun segar & wangi. My mom makan, wana setiap masa pesan..bila makan vitamin/supplement ni kena banyakkan minum air masak ye. 

My mom bagitau, lawas betul 'angin'..hehe, pelawasan pun best..rasa lawas, tak ada period pain, tak mual, tak pening kepala time nak bulan mengambang. My mom time nak bulan mengambang memang teruk gak tanda2 nya, rasa mual, peningnya. kali ni my mom cakap lancar tak ade sebarang sakit mahupun selsema. Alhamdulillah.

My mom cakap, badan rasa memang best dan katanya siap boleh kalau nak berlari naik ke tingkat 4 ni..hehhee. Alhamdulillah Shaklee serasi dengan my mom. Jom kita tengok apa lagi khasiat kedua-dua jenis vitamin ni.



Peppermint ginger plus
  • herba asli pudina, halia, jintan hitam, jintan manis
  • rasa nyaman, lega & selesa
  • pilnya boleh dihancurkan dan dicampur dalam air panas (minuman herba)
  • bagus untuk angin teruk yang tak terkawal
  • menyelesaikan segala masalah yang berkait dengan perut dan sistem pencernaan seperti sakit perut, masalah penghadaman, cirit-birit, sembelit, dan pelbagai lagi
  • meningkatkan pertahanan badan - mencegah selsema
  • mengurangkan stress pemikiran dan stress fizikal seperti ketegangan otot
SIAPA YANG PERLUKANNYA??
  • wanita mengandung yang morning sickness dan masalah loya
  • mereka yang gemar travel dan sering alami mabuk darat/laut
  • masalah gastrik dan angin
  • mereka yang mengalami masalah kembung perut
  • mereka yang mengalami masalah pencernaan


GARLIC COMPLEX
  • antibiotik semulajadi
  • melancarkan peredaran darah
  • membuang angin
  • membantu mengatasi bau nafas/bau badan
  • antibakteria semulajadi
  • perisa semulajadi -ekstrak herba (rosemary & spearmint)
  • mengandungi Vitamin E yang meningkatkan sebatian aktif garlic (Allicin) dan meningkatkan keberkesanan garlic
  • membantu masalah alergi
  • membantu masalah penghadaman (kembung, senak perut,ulser gastrik dan ketakhadaman)
  • menstabilkan tekanan darah tinggi
  • meningkatkan sistem pertahanan badan dan fungsi jantung yang baik
  • menurunkan paras kolestrol
  • bagi yang diabetes- garlic dapat meningkatkan pengeluaran insulin dan  merangsang hati untuk mengawal gula dalam darah
  • lindungi sel daripada kemusnahan, menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia
  • mengelakkan odema (air terkumpul dalam badan terutama kaki dan pergelangan tangan)
  • bantu merawat kanser ( mengurangkan nitrosamine yang menjadi pencetus kejadian kanser)

ada di antara anda yang mengalami keadaan yang sama dengan my mom??

terus sahaja hubungi saya, Nurazwana Zakaria SHAKLEE ID 918791
0199904429 (sms/whatsapp)
tulipcomey@gmail.com