Thursday, January 2, 2014

CABARAN DAY 14 (entri 1) restoran kegemaran

Awal pagi ni nak story tentang restoran kegemaran..hurmmm..kelaka bila ingatkan semalam..en suami dah tdo..wana tepuk jap dia tanya apa restoran kegemaran wana..hehe.dah en suami pun bagi jawapannya.tq dear

Hakikatnya tempat yg wana paling suka makan adalah di rumah sendiri dan rumah mak.hahaha...mana tak nya air tangan seorang ibu tu sangat best.tu belum campur air tangan abah.seingat wana last wana rasa air tangan abah time wana darjah 4. Tu la nasi goreng yang tersedap. Penangan air tangan abah, sampai sekarang wana ingat rasanya. Nasi goreng putih yang simple tapi dicampur dengan keikhlasan dan kasih sayang maka sangat sedap.

Ok, terus sahaja ke restoran kegemaran wana. Dah lama tak singgah kat situ sebenarnya..Restoran Sri Baging, atas sikit dari Sungai Ular, Cherating.

Ntah..wana rasa best kat situ..ade surau, toilet yang bersih, banyak dan selesa. Cuma satu aje yg kadang2 menggangu. KUCING..Maisarah tak berani dengan kucing..mama nye pon sama. Tapi mama nya xde la takut sangat..cuma terkejut n tak suka klau dia lompat tengah kita makan. Tapi jarang2 aje ada kucing kat situ.