Wednesday, January 1, 2014

Cabaran day 12 (entri 2) Selsema, batuk dan demam

as salam..baru dapat siapkan entri ni hari ni memandangkan line internet semalam ke laut betul..huhu..ok, entri yang simple sahaja untuk hari ni tentang selsema, batuk & demam. Demam diikuti dengan 2 sahabat ni..batuk & selsema memang merisaukan dan sangat tak selesa. even kalau berlaku pada kanak2 tambah2 lagi tak selesa. 


apa yang anda akan lakukan?? mesti ada yang telan panadol kan? untuk kanak2 ada yang letak cool fever sebelum bawa ke klinik. untuk yang dewasa, yang up rajin sikit terus ke klinik. Kalau wana, terus dapatkan Vitamin C shaklee..alhamdulillah. Memang best khasiatnya.

Kalau yang tak de vitamin C ada yang boleh dibuat ye, banyakkan minum air suam, mandi yang kerap (kalau kanak2 pon mandikan dia dengan kerap biar turun sikit suhunya dan dia lebih selesa).

Kalau yang tak de Vitamin C kat rumah, boleh juga consume Omega Guard atau nutriferon.ha...anda ingat x tentang post wana yang lepas tentang kenapa Nutriferon perlu ada di setiap rumah.. ini la tujuannya, untuk kita kejutkan pertahanan badan kita, rangsangkan lagi mekanisma nya untuk bekerja.

**untuk dewasa, boleh consume Sustained released vita C, omega guard, nutriferon.
**untuk kanak2, boleh dapatkan meal shakes & omega guard..sangat bagus :)

Hidup sihat, semulajadi, ceria & bahagia bersama SHAKLEE :)

saya SID anda yang ceria
NURAZWANA BINTI ZAKARIA
ID 918791
0199904429
tulipcomey@gmail.com