Thursday, May 8, 2014

kisah si pemasuk benang

lama ye wana tak post entri kat blog wana ni. maaf yang ternanti2 entri wana. hari ni ada kelapangan sikit nak menaip di sini.

Kisah ni kejap tadi, emak wana ni menjahit, tak de la ambik tempahan orang tapi menjahit baju untuk anak-anak dan baju sendiri aje. Oleh kerana kesukaran nak masukkan benang, kadang-kadang tu mintak tolong adik, mintak tolong wana. nak ke jadikan cerita, mak keluar dengan abah jenjalan petang dan singgah kedai yang jual alat-alat menjahit. Nak cari benang untuk siapkan baju kurung katanya.

Sampai kat rumah, jadi try la si alat nak masukkan benang ni.


Abah wana dah duduk satu sudut nengok aje mak dan wana cuba masukkan, wana pun tak tahu caranya, mudah lagi masukkan manual..kata wana. heee..tak terfikir nak google time tu.hahhaa..sekali abah ajar caranya..aah, memang mudah..hahaha..kami gelak satu rumah.


heee..salam sayang :)